15 grudnia 2011

Zupa rybna z grzybami.

Zupa rybna z grzybami.



  • włoszczyzna
  • głowa karpia i ścinki z z filetów
  • garść suszonych grzybów
  • sól, pieprz cytrynowy do smaku
  • kwaśna śmietanka kremowa
  • pietruszka i lubczyk suszony
Grzyby namocz przez godzinkę. Pokrój je i ugotuj wraz z wodą z moczenia.
Warzywa zetrzyj w łezkę. Rybę zalej wodą, dodaj warzywa, posól  i gotuj około 20 min na wolnym ogniu.
Wyjmij rybę. Dodaj do zupy grzyby razem z wywarem.Dodaj suszoną pietruszkę i lubczyk. Obierz rybę z ości. Dodaj ją do zupy, dopraw ostatecznie solą i pieprzem. Zabiel zupę
2 łyżkami śmietanki. 
Podawaj zupę w miseczkach ozdobioną kleksem śmietanki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz