20 grudnia 2011

Lazurowe kieszonki z indyka.

Mięso z piersi drobiowej nadziewane szpinakiem i serkiem Lazur z zieloną piersią to jedna z propozycji na świąteczne mięsko. Łatwe i szybkie.


Lazurowe kieszonki z indyka.

  • 4 płaty piersi z indyka 
  • pół paczki szpinaku
  • sól, pieprz do smaku
  • 150 g zielonego sera pleśniowego 
  • 1 duże jajo
  • bułka tarta do panierowania
  • frytura do smażenia
  • kiełki do dekoracji


Plastry  mięsa rozbij na owalne płaty, posól, popieprz.
W środek włóż lekko posiekany szpinak i plaster sera.
Złóż mięso na pół i zepnij kieszonki szpilkami do mięsa.
Zanurzaj kieszonki w rozkłóconym jaju, panieruj w bułce i smaż na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.


Podawaj udekorowane kiełkami.

1 komentarz:

  1. Pysznie sie zapowiadaja - sprobuje zrobic cos podobnego, tyle, ze w wersji pieczonej :)

    OdpowiedzUsuń