7 grudnia 2011

Ser w panierce orzechowo-owsianej.

Tak, tak - już grudzień, po "Mikołaju". Najwyższa pora pomyśleć o świętach, zaplanować co i jak...
Żeby święta były nadzwyczaj świąteczne świąteczne w czas adwentu staram się gotować skromniej.
Dwie zalety są  takiego podejścia :
1) oszczędniej
2) święta lepiej smakują.
Obiady robię nieco skromniejsze, często bezmięsne. Jednym z takich obiadów jest ser smażony z kiszoną kapustą pekińską.




Ser w panierce orzechowo-owsianej.

  • 4 krążki sera camembert
  • 1 jajo
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki orzechów
  • 2 łyżki otrębów owsianych
  • szczypta chili
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia
Wymieszaj jajo z wodą, orzechami, otrębami. Dopraw sola i chili - wymieszaj.





Nałóż papkę na serki i usmaż je na głębokim tłuszczu na rumiany kolor.








Podawaj serki na gorąco z dodatkiem surówki lub kapusty kiszonej pekińskiej.

Tak przy okazji, kapusta pekińska z papryką i chili ukisiła się wspaniale. Jest pyszna!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz