23 marca 2012

Kaparowe jajeczka.

 

Bardzo smaczne połączenie - jajka i kapary czyli

Jajka z nadzieniem kaparowym.



  • 4 jaja
  • 5 łyżek kaparów
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka masła
  • pieprz biały
  • papryka słodka w proszku
  • kilka listków sałaty




Ugotuj jajka na twardo, obierz ze skorupek, przekrój w poprzek na połówki.Wyjmij żółtka do miseczki, rozetrzyj je z miękkim masłem, miodem, dodaj posiekane drobno kapary (zostaw część do dekoracji).Wymieszaj.
Masę dopraw odrobiną soli, białego pieprzu  i nałóż ją do połówek jajek.















Posyp obficie słodką papryką w proszku, udekoruj kaparami.
Podawaj na listkach sałaty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz