23 marca 2012

Jajeczka przepiórcze na serowych kwiatkach

Wielkanoc coraz bliżej i czas na pomysły z jajem w roli głównej.
Jajeczka przepiórcze są moimi ulubionymi, bo smaczne, zdrowe, choć takie maciupkie.
Kupiłam ostatnio po raz pierwszy turecki  serek  Peyniri. Jest bardzo smaczny, delikatny i świetnie pasuje do delikatnych jajek przepiórczych.
Zwykłe koreczki z tych jajek pięknie się prezentują na stole.
A tak prosto je zrobić.


Jajeczka przepiórcze na serowych kwiatkach.


100g serka Peyniri
12 jajek przepiórczych
szczypta soli
1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
roszponka








Jajka ugotuj na twardo. Przelej zimną wodą i obierz. Ponacinaj w ząbki przez środek każde  jajeczko i rozdziel. Ser pokrój w plasterki i powycinaj foremką kwiatki.














Nabijaj na wykałaczki połówki jajek, kwiatki z serka i różyczki roszponki .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz