2 marca 2012

Dietetyczna zupa selerowa

Dziś na obiad dietetyczna zupka selerowa z odrobiną mleczka kokosowego posypana płatkami migdałowymi i kokosowymi .
Bardzo lekka  i smaczna.




Dietetyczna zupa  selerowa

  • 4 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki startej drobno włoszczyzny
  • (seler, marchew i pietruszka)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • 100g zielonego makaronu z algami
  • sól, pieprz biały do smaku
  • pół szklanki mleczka kokosowego
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 2 łyżki płatków migdałów
  • 2 łyżki płatków kokosu





Do 1,5 litra wrzącej wody wrzuć makaron z algami, startą włoszczyznę z solą oraz starte na plasterki łodygi selera naciowego.Listki selera pozostaw do dekoracji. Dodaj oliwę. Gotuj około 10 minut czyli  do chwili gdy makaron będzie miękki.









 Dodaj cukier trzcinowy, mleczko kokosowe , dopraw solą i pieprzem do smaku.




Podawaj zupę gorącą posypaną płatkami migdałów i kokosu, udekorowaną listkami selera.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz