kotleciki. To szybkie i smaczne danie wzbogacone ziarnami.

- ok 2 szklanek posiekanego mięsa z rosołu
- 1 duża cebula
- 3 jaja
- 1 łyżka ziaren lnu
- 1 łyżka ziaren słonecznika
- 1 łyżka ziaren dyni
- 1 łyżka płatków owsianych
- sól, pieprz biały do smaku
- olej roślinny do smażenia
- roszponka

Obierz cebulę i posiekaj ją drobno.

Obrane z chrząstek i tłuszczu mięso posiekaj drobno.

Do miski wbij jaja, dodaj ziarna, cebulę, płatki owsiane oraz mięso. Dopraw niewielka ilością soli i sporą szczyptą pieprzu - wymieszaj dokładnie.

Smaż niewielkie kotleciki na złoty kolor z obydwu stron.
Podaj kotleciki z roszponką lub inną sałatą.
nic się w kuchni nie zmarnuje, i to najważniejsze ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
szana!
Dokładnie! ja również pozdrawiam :)
Usuń