16 stycznia 2013

Twarożek z pomarańczą i bakaliami.

Codziennie zjadam około 100 g twarożku. Czasem jest to zwykła kosteczka serka bez dodatków, czasem chce się zjeść go w trochę bardziej eleganckiej formie i ze smacznymi dodatkami.

Twarożek z pomarańczą i bakaliami.


  • 400 g twarogu
  • 250 ml jogurtu
  • 4 mandarynki
  • 5 dag czekolady deserowej
  • 4 łyżki mieszanki bakalii (studenckiej)
  • 1 łyżka mleka
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 4 łyżeczki posiekanych orzechów




Twarożek zalej jogurtem i rozgnieć dokładnie na jednolitą masę.
Obierz mandarynki. Przygotuj 4 miseczki. Na dno ułóż cząstki połowy mandarynki, na nich ułóż porcję twarożku. Na środku  serka wsyp bakalie dookoła których ułóż cząstki pomarańczy.







Stop czekoladę z mlekiem w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce.Dodaj do czekolady cynamon - wymieszaj. Polej nią bakalie.








 Posyp deser posiekanymi orzechami. 


I gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz