26 października 2012

Kotleciki wieprzowo-paprykowe.

Kupiłam spory kawał chudej wieprzowiny, więc ją zmieliłam i zrobiłam dodatkowo kotleciki
oraz pieczeń w dwóch smakach.


Kotleciki wieprzowo-paprykowe.


  • 500g chudej wieprzowiny
  • 1 duża papryka
  • 1 jajo
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szczypta chilli
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
  • sól i pieprz czarny do smaku
  • drobne płatki owsiane
  • olej roślinny do smażenia









Mięso zmiel  razem z obranym czosnkiem i obraną papryką. Dodaj do masy jajo,  paprykę, chilli.
Dopraw solą i pieprzem, dobrze wymieszaj. Formuj kotleciki.













Obtaczaj je w drobnych płatkach owsianych i smaż na rozgrzanym oleju.
Kotleciki można podawać z ziemniakami lub z pieczywem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz