30 stycznia 2013

Twarożek z pomarańczą i jeżynami

Kolejna wersja twarożku w porze drugiego śniadania.

Tym razem z jeżynami. Nie miejcie mi za złe, że się powtarzam, ale twarożek tak ładnie wyglądał, więc pstryknęłam parę fotek ....
Proporcje są na porcje dla  dwóch osób.

 Twarożek z pomarańczą i jeżynami


  • 250 g twarożku w kostce
  • 2 łyżki jogurtu
  • pół szklanki jeżyn w lekkim syropie 
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki orzechów
  • cynamon
  • gałązki mięty 

Do twarożku dodaj jogurt i rozgnieć go widelcem. Obierz pomarańcze i podziel je w cząstki.
Rozłóż cząstki pomarańczy na talerzach. W środku ułóż porcję twarożku. Na twarożku ułóż jeżyny razem z syropem.





 Posyp orzechami i cynamonem.  Udekoruj gałązkami mięty.

3 komentarze:

  1. Tak dawno jeżyn nie jadłam, z chęcią skusiłabym się na twarożek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o jeżyny bardzo dobry pomysł:) też bardzo lubię twarożek, bardzo ładnie podany:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki :)
    Ja zjadam codziennie porcyjkę, czasem w formie deseru, czasem z kiełkami rzodkiewki i szczypiorkiem.

    OdpowiedzUsuń