1 lutego 2013

Surówka z pora z migdałami

Ja oraz domownicy lubimy sałatkę z porów. Od czasu do czasu ją robię lekko modyfikując skład.
Opiszę dzisiaj jedną z wersji.




Surówka z pora z migdałami  


  • 2 pory (tylko jasna część)
  • 2 kwaśne jabłka
  • 2 łyżki  jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól i pieprz biały  do smaku
  • 4 łyżki płatków migdałowych













Wymieszaj jogurt, majonez, miód i musztardę. Obierz pory  i  jabłka.
Jabłka zetrzyj w łezkę i włóż do sosu.














 Pory przekrój wzdłuż i pokrój w poprzek w cieniutkie paseczki.
Dodaj do sosu  razem z połową płatków migdałów. Wymieszaj, dopraw do smaku sola i pieprzem.




Nałóż do miseczki i posyp płatkami migdałów.

1 komentarz:

  1. fajny pomysł robię czasami sałatkę z porów, muszę spróbować następnym razem i dodać do niej migdałów:)

    OdpowiedzUsuń