4 lutego 2013

Surówka marchewkowa z Mineolą

Kupiłam w promocji Mineole. Były tak kwaśne , ze jedynie naturalnie słodka marchewka i słodkie jabłko były w stanie zneutralizować jej smak. Na drugie śniadanie jem owoce i warzywa, więc 
zrobiłam sobie surówkę.





 Z tymi dodatkami Mineola  była całkiem smaczna.






Surówka  marchewkowa z Mineolą
  • 2 średnie marchewki
  • 2 jabłka
  • 3 Mineole
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki startych migdałów
  • listki mięty do dekoracji









Marchewki obierz , zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Obierz jabłka, zetrzyj je na tarce w łezkę. 


















Obierz Mineole, rozłóż je na cząstki. Dwie pokrój w mniejsze kawałki wyjmując przy okazji pestki. 
Jedną pozostaw do dekoracji.
Wymieszaj marchew, jabłko i Mineolę. Dodaj oliwę, wymieszaj ponownie po czym nałóż do miseczek.







Posyp surówkę startymi migdałami, udekoruj cząstkami Mineoli i listkami mięty. 



1 komentarz: