21 czerwca 2015

Koktajl porzeczkowy z CHIA

Nasiona szałwii hiszpańskiej świetnie sprawdzają się jako dodatek do koktajli.


Koktajl porzeczkowy z CHIA

  • 200 ml nektaru porzeczkowego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 3 łyżeczki nasion chia
  • miód płynny do smaku
  • gałązki mięty do dekoracji

Nasiona zalej nektarem porzeczkowym. Odstaw je  do lodówki na kilka godzin.
Dodaj mleko kokosowe  i wymieszaj. Dodaj miód do smaku jesli trzeba.
Rozlej koktajl do szklaneczek. Podawaj udekorowane gałązkami mięty.
Lecznicza moc ukryta w nasionach chia

4 komentarze:

  1. Super pomysł z tym nektarem! Muszę kiedyś spróbować! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A mi nektar kojarzy się z rozrzedzanym sokiem pełnym cukru i aromatów... Wolę zdrowe koktajle na bazie owoców, w sezonie świerzych a poza sezonem mrożonych.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Masz rację, jeśli użyjesz nektaru z kartonika.
      Mój nektar to przetarte owoce wraz z sokiem dosłodzone niewielką ilością cukru brązowego. Wiem, bo sama robiłam :)
      Pozdrwaiam!

      Usuń