Koktajl porzeczkowy z CHIA
- 200 ml nektaru porzeczkowego
- 200 ml mleka kokosowego
- 3 łyżeczki nasion chia
- miód płynny do smaku
- gałązki mięty do dekoracji
Nasiona zalej nektarem porzeczkowym. Odstaw je do lodówki na kilka godzin.
Dodaj mleko kokosowe i wymieszaj. Dodaj miód do smaku jesli trzeba.
Rozlej koktajl do szklaneczek. Podawaj udekorowane gałązkami mięty.
Super pomysł z tym nektarem! Muszę kiedyś spróbować! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo :) warto spróbować !
UsuńA mi nektar kojarzy się z rozrzedzanym sokiem pełnym cukru i aromatów... Wolę zdrowe koktajle na bazie owoców, w sezonie świerzych a poza sezonem mrożonych.
OdpowiedzUsuńMasz rację, jeśli użyjesz nektaru z kartonika.
UsuńMój nektar to przetarte owoce wraz z sokiem dosłodzone niewielką ilością cukru brązowego. Wiem, bo sama robiłam :)
Pozdrwaiam!