Mam nadzieję, że nie zanudzę Was deserami z szałwią hiszpańską.
To już jak na razie ostatni jaki jedliśmy w poprzednim tygodniu.
Dziś planuję koktajl truskawkowy z dodatkiem chia. Jeśli będzie smaczny zrobię fotki i opiszę :)
.. a chyba będzie :)
Budyń CHIA z jeżynami i kokosem
- 100 ml mleka kokosowego
- 200 ml jeżyn w lekkim syropie
- 2 łyżki nasion chia
- 2 łyżeczki wiórków kokosowych
- 2 łyżki śmietanki kokosowej
- gałązki mięty do dekoracji
Do litrowego słoika wlej mleko, dodaj jeżyny razem z syropem i nasiona Chia.
Zakręć słój i wstrząsaj mocno.
Wstaw na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Przed podaniem przełóż deser do salaterek. Polej deser śmietanką kokosową.
Posyp wiórkami kokosowymi.
Udekoruj gałązkami mięty.
PYSZNY, A ZARAZEM LEKKI DESER!
OdpowiedzUsuń