22 czerwca 2015

Budyń CHIA z jeżynami i kokosem




Mam nadzieję, że nie zanudzę Was deserami z szałwią hiszpańską.
To już jak na razie ostatni jaki jedliśmy w poprzednim tygodniu.
Dziś planuję koktajl truskawkowy z dodatkiem chia. Jeśli będzie smaczny zrobię fotki i opiszę :)
.. a chyba będzie  :)









Budyń CHIA z jeżynami i kokosem



  • 100 ml mleka kokosowego
  • 200 ml jeżyn w lekkim syropie
  • 2 łyżki nasion chia
  • 2 łyżeczki  wiórków kokosowych
  • 2 łyżki śmietanki kokosowej
  • gałązki mięty do dekoracji


Do litrowego słoika wlej mleko, dodaj   jeżyny razem z syropem i nasiona Chia.
 Zakręć słój i wstrząsaj mocno.

Wstaw na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Przed podaniem przełóż deser do salaterek. Polej deser śmietanką kokosową.

Posyp wiórkami kokosowymi.
Udekoruj gałązkami mięty.






1 komentarz: