Pogoda niezbyt sprzyja moim truskawkom ogrodowym, są trochę przesuszone, więc używam ich do przetworów.
Świetnie smakują lekko przesmażone z cukrem i szczyptą kardamonu.
Takich właśnie używam do śniadania.
Śniadanko z twarożkiem, truskawką i musli
- 400 g twarożku
- 4 łyżki jogurtu
- około 250 g truskawek
- szczypta kardamonu
- 2 łyżki cukru
- musli tropikalne "Kupiec"
Umyj i obierz truskawki, większe pokrój w cząstki i przełóż do rondelka z grubym dnem.
Posyp truskawki cukrem i szcyptą kardamonu. Przesmaż je krótko do chwili aż zmiękną i wystworzy się pyszny sosik.
Twrożek rozgnieć widelcem z dodatkiem jogurtu - ułóz porcje na talerzykach.
Polej twarożek przesmażonymi truskawkami razem z sosem.
Posyp śniadanie obficie musli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz