28 czerwca 2015

Śniadanko z twarożkiem, truskawką i musli

U mnie ciągle truskawkowo.... na śniadanie, podwieczorek a nawet obiad czasami.
Pogoda niezbyt sprzyja moim truskawkom ogrodowym, są trochę przesuszone, więc używam ich do przetworów.
Świetnie smakują lekko przesmażone z cukrem i szczyptą kardamonu.
Takich właśnie używam do śniadania.



Śniadanko z twarożkiem, truskawką i musli




  • 400 g twarożku
  • 4 łyżki jogurtu
  • około 250 g truskawek
  • szczypta kardamonu
  • 2 łyżki cukru
  • musli tropikalne "Kupiec"



Umyj i obierz truskawki, większe pokrój w cząstki i przełóż do rondelka z grubym dnem.
Posyp truskawki cukrem i szcyptą kardamonu. Przesmaż je krótko do chwili aż zmiękną i wystworzy się pyszny sosik.


Twrożek rozgnieć widelcem z dodatkiem jogurtu - ułóz porcje na talerzykach.





Polej twarożek przesmażonymi truskawkami razem z sosem.
Posyp śniadanie  obficie musli.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz