21 czerwca 2015

Pudding kokosowy z chia i marakują

To połączenia szałwi hiszpańskiej z mlekiem kokosowym i marakują jest dla mnie jednym z najsmaczniejszych. Szkoda że marakuja jest ze wzgledu na cenę i dostepność dość egzotycznym owocem.



Pudding kokosowy z chia i marakują


  • 200 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki nasion chia
  • 1 łyżeczka  ksylitolu
  • 2 duże owoce marakuji
  • listki mięty lub melisy do dekoracji




Do litrowego słoika wlej mleko kokosowe, dodaj nasiona Chia i ksylitol. Zakręć słój i wstrząśnij mocno.
Wstaw na kilka godzin do lodówki .
Przełóż pudding  do salaterek. Przekrój owoce marakuji. Wyjmij łyżeczką zawartość owoców i polej  nią pudding.
Udekoruj listkami mięty lub melisy.



Lecznicza moc ukryta w nasionach chia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz