2 czerwca 2015

Botwinka z ryżem i wkładką mięsną

Jeszcze raz o  botwince, tym razem  ugotowanej na solidnym bulionie wołowym z dodatkiem ryżu. Zupa jest syta i w zupełności może nasycić Twój brzuszek w porze obiadu.




Botwinka z ryżem i wkładką mięsną


  • 1 pęczek botwinki
  • 1,5 litr rosołu wołowego
  • gotowane mięso z rosołu
  • 8 łyżek ugotowanego ryżu 
  • sól, pieprz  do smaku
  • 1 łyżeczka  pieprzu ziołowego
  • sok z połówki cytryny
  • 1 łyżeczka miodu 


Obierz botwinkę. Liście  i buraczki pokrój drobno.
Włóż botwinkę do garnka.  Zalej bulionem, dodaj pieprz ziołowy i gotuj do miękkości.
Dopraw zupę solą i pieprzem, Dodaj sok z cytryny i miód.




Gotowane mięso pokrój w paski.





Wyłóż  mieso i ryż na talerze. Zalej goracą zupą. podawaj od razu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz