30 czerwca 2015

Arbuzowe orzeźwienie

Zbliżają się upały...
Proponuję schłodzonego arbuza w szklaneczce z linonką i szczyptą chilli.




Arbuzowe orzeźwienie

  • 1/2 średniego arbuza
  • sok z 1 limonki
  • syrop z agawy do smaku
  • szczypta chilli
  • listki mięty do dekoracji




Obierz miąższ arbuza  ze skóry i pestek krojac go odpowiednio w plastry.
Cztery plasterki pozostaw do dekoracji.
Włóż miąższ arbuza do wysokiego naczynia i zmiksuj go za pomoca blendera.
Dodaj sok z limonki, syrop z agawy do smaku.
Ilość syropu zależy od tego jak słodkiego użyliśmy arbuza.
na końcu dodaj szczyptę chilli.
Podawaj w szklaneczkach po schłodzeniu  udekorowane listkami mięty .

 



1 komentarz:

  1. Chcę!! U mnie w tym zakichanym bloku już jest okropnie goraco!

    OdpowiedzUsuń