14 stycznia 2012

Jeszcze o zapiekaniu, tym razem ryżu pod gorgonzolą..

Ryż zapiekany pod gorgonzolą.


  • 2 szklanki ugotowanego ryżu brązowego
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju sojowego
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka łagodnego curry
  • mała puszka groszku zielonego
  • 15 dag gorgonzoli
  • kiełki brokuła do dekoracji




Na rozgrzane masło z olejem wrzuć posiekaną cebulę , zeszklij ją.
Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i curry.
Przesmaż na małym ogniu przez kilka minut, a następnie dodaj ryż i groszek.
Podgrzej.











Przełóż ryż do miseczek,  posyp rozkruszonym serem.
Zapiekaj ryż do chwili, aż ser ładnie się rozpłynie.











Podawaj ryż na gorąco posypany kiełkami brokułów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz