15 marca 2013

Rukola carpaccio Magdy Gessler

Nazbierało się sporo zaległości.... nie wiem od czego zacząć?
Sprawdziłam kilka przepisów Magdy Gessler.  Ponieważ przepadam za rukolą, więc spodobała mi się....


Rukola carpaccio Magdy Gessler


  • pęczek rukoli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 100 g orzechów włoskich
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól i pieprz do smaku



Umytą i osuszoną rukolę ułóż na półmisku. Do
słoiczka wlej oliwę, dodaj ocet balsamiczny, rozgnieciony czosnek - zakręć słoik i wymieszaj wstrząsając. Dopraw sola i pieprzem.




Skrop sałatę sosem, posyp orzechami i wiórkami parmezanu.



Przepisy Magdy Gessler

3 komentarze:

  1. Jest smaczna, mocno orzechowa, bo rukola ma pikantny orzechowy smak :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam rukolę z orzechami!
    Dziękuję za udział w Zielonej Zabawie.

    OdpowiedzUsuń