11 marca 2013

Pasta z piklinga i sera.

Pikling to śledź wędzony w gorącym dymie. Ma delikatne mięso i doskonale nadaje się na pastę do chlebka. Taką właśnie ostatnio jedliśmy.

Pasta z piklinga i sera.


  • 2 duże piklingi wędzone
  • 150 g żółtego sera 
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 5 śliwek wędzonych lub suszonych bez pestek
  • pieprz ziołowy do smaku
  • Tabasco do smaku
Kulinarne inspiracje i nagrody












Obierz piklingi ze skóry i  ości oraz wnętrzności. Jeśli ikra lub mlecz jest w dobrym stanie oczyść je i dodaj do mięsa ryby. 






Zmiel je razem z serem, śliwkami zostawiając mały kawałek sera do starcia.









 Do zmielonej ryby dodaj  majonez, musztardę - wymieszaj.
Dopraw  do smaku pieprzem  ziołowym i sosem Tabasco w takiej ilości, jak pikantną lubisz pastę.
Umieść ją w miseczce, posyp startym serem i podaj  na stół.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz