Płatki owsiane błyskawiczne w naleśnikach z warzywami i buncem
- 1 jajo
- 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych Kupiec
- 400 ml gazowanej wody
- mąka pszenna ile zabierze
- 1/2 młodej kapusty
- 1 szklanka zielonego groszku
- 1 cebula
- Posiekany estragon
- Sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki przecieru z kwaśnych jablek
- Koper
- Natka pietruszki
- Olej roślinny
Do miski wlej wodę, dodaj szczyptę soli i jajo. Wsypuj mąkę mieszając do chwili, aż uzyskasz ciasto naleśnikowe. Na końcu dodaj błyskawiczne płatki owsiane, wymieszaj. Odstaw na pół godziny.
Usmaż naleśniki.
Ukladaj naleśniki na papierze, by odsączyc tluszcz ze smażenia.
Na niewielkiej ilości oleju zeszklij posiekaną cebulę. Zetrzyj lub pokrój drobno bunc.
Pokrój kapustę.
Dodaj kapustę do cebuli, dodaj zioła, przyprawy i przesmaż wszystko razem. Na końcu dodaj przecier jabłkowy i groszek. Po kilku minutach dodaj posiekany bunc, pietruszkę i koperek. Dopraw farsz do smaku ostatecznie.
:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz