Papryka zapieczona z jajami
- 1 czerwona papryka
- 2 jaja
- 1 łyżka śmietany wiejskiej
- 1 niewielka cebula
- pęczek rukoli
- 1 łyżka masłą sklarowanego lub oleju roślinnego
- kilka ziaren jałowca
- sól, pieprz do smaku
Obierz cebulę i pokrój ją w piórka. Umyj i obierz paprykę. Przekrój ją na cztery cząstki a następnie w paseczki.
Umyj rukolę, pokrój ją drobno pozostawiając trochę do dekoracji.
Zeszklij cebulę na łyżce oleju lub masła.
Dodaj dpokrojoną paprykę i przesmaż ją kilka minut po czym zmniejsz ogień.
Wybij jaja do miseczki, rozkłóć je widelcem po czym dodaj rukolę. Dopraw solą i pieprzem po czym wlej na patelnię. Dodaj utłuczony w moździerzu jałowiec.
Smaż wszystko na małym ogniu z jednej strony,
Zsuń na talerz i przełóż na patelnię. Smaż z drugiej strony do chwili aż jaja się zetną.
Wyłóż danie na talerz , udekoruj rukolą. Posyp odrobiną pieprzu i jałowca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz