8 lipca 2015

Deser brzoskwiniowy

Znowu przygniótł mnie nadmiar prac i upały. Nawet wieczorami ciężko był się zmobilizować i opisać kolejny dzień w kuchni. Kuchnię mam maleńką i w takie upały nie często piekę.
Ale zawsze coś pysznego  w lodówce się chłodzi.
Najczęściej owocowy smakołyk taki jak ...



Deser brzoskwiniowy
2 brzoskwinie
2 czubate łyżki mascarpone
cukier puder do smaku
4 kostki czekolady
listki mięty do dekoracji




Umyj brzoskwinie, osusz i z każdej wykrój po 3 cząstki do dekoracji.
Resztę po wyjęciu pestek pokrój w kostkę.
Do brzoskwiń dodaj serek mascarpone i zmiksuj blenderem na gładką masę.








Nałóż krem do pucharków, ułóż cząstki brzoskwini.
Udekoruj listkami mięty i posyp startą czekoladą.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz