Nie mogłam odmówić sobie tej przyjemności, by zjeść porządne lody truskawkowe z moją ulubioną polewą truskawkową.
Nadszarpnęłam trochę zapas zamrożonych już na zimę truskawek. Ale co tam!
Deser lodowy podwójnie truskawkowy
- 400 g zamrożonych truskawek
- 250 g świeżych truskawek
- 250 ml jogurtu
- syropu z agawy do smaku
- 2 łyżki skruszonych bezów
Świeże truskawki umyj, obierz i zmiksuj. Dosłodź syropem z agawy jeśli trzeba.
Do malaksera wsyp zamrożone truskawki, dodaj jogurt i syrop z agawy, jeśli truskawki nie sa słodkie.
Zmiksuj truskawki z jogurtem i od razu wyłóż do pucharków.
Jeśli chcesz podać deser później wstaw lody w pojemniku do zamrażalnika.
Porcje lodów polej musem truskawkowym i posyp pokruszonymi bezami.
Udekoruj całymi truskawkami.
Super deser, oj będę robił go w weekend:)
OdpowiedzUsuńzdrowe, orzeźwiające pyszności!
OdpowiedzUsuńDzięki za miłe słowa :)
OdpowiedzUsuń