23 sierpnia 2013

Pasta z cieciorki z archiwum.

Dziś wracając z gór usłyszałam w radio, że bociany odlatują do ciepłych krajów.
Zrobiło mi się przykro, że to już koniec lata. Tak szybko czas mija.
Przeglądam archiwum moich przepisów których nie zdążyłam opisać, a warto.
Jest ich sporo. Postaram się nadrobić zaległości jak najprędzej...



Pasta z ciecierzycy z olejem rzepakowym




  • 1 szklanka ciecierzycy
  • 3 ząbki czosnku
  • 150 ml oleju rzepakowego dobrej jakości
  • sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku




Cieciorkę namocz w wodzie przez noc. Ugotuj ją do miękkości. Obierz czosnek. Do wysokiego naczynia wsyp ugotowaną cieciorkę, dodaj czosnek i olej rzepakowy Zmiksuj wszystko na gładką masę za pomocą blendera. Dopraw masę solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Dobrze wymieszaj i przełóż do miseczki.


 Pastę możesz przechowywać w lodówce przez kilka dni.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz