31 lipca 2013

Marmolada z papierówek i czarnej porzeczki

Marmolada  z niedojrzałych papierówek (spadów) i porzeczek jest równie smaczna jak poprzednia.



Marmolada z papierówek i  czarnej porzeczki


  • 1 kg jabłek
  • 1 kg czarnej porzeczki
  • 40 dag cukru







Umyj porzeczki i oderwij szypułki.









Jabłka umyj, pokrój na ćwiartki, wyjmij pestki. Zalej je  3 łyżkami wody i rozparuj na małym ogniu.




Dodaj  cukier.
Za pomocą blendera zmiksuj jabłka na gładko. Przetrzyj przez sito.








 Dodaj porzeczki . Podgrzewaj na bardzo małym ogniu aż nabierze odpowiedniej gęstości a owoce  się rozpadną.

Jeśli chcesz przechować dłużej przełóż ją na gorąco do słoików i zamknij.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz