1 czerwca 2012

Koktajl brzoskwiniowy.

Mam ostatnio hopla na punkcie mlecznych koktajli.
Prawie codziennie je robię, z dodatkiem owoców, herbaty, czasem z odrobiną wina.
Wychodzą całkiem ciekawe smaki.

Koktajl brzoskwiniowy.


  • 1 szklanka krajowych brzoskwiń  rozparowanych z dodatkiem cukru
  • 2 szklanki kefiru
  • 1 szklanka herbaty  zielonej Lemon green
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • listki mięty do dekoracji



Zaparz torebkę herbaty w szklance wody - ostudź ją.
Do wysokiego naczynia włóż owoce - zmiksuj je. Odłóż kilka łyżeczek do dekoracji. Dodaj ostudzoną herbatę, kefir, śmietankę - miksuj wszystkie składniki kilka minut do chwili otrzymania gładkiej konsystencji.



 Nalej koktajl do szklaneczek, ułóż mus brzoskwiniowy na górze, udekoruj listkami mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz