4 maja 2015

Perła z charakterem

Dziś o kaszy jęczmiennej tzw perłowej.
Tylu jest miłośników kaszy perłowej ilu tych, co za kaszą nie przepadają.
Faktycznie sama w sobie kasza nie jest zachwycająca, jednak dodatki moga spowodować że zmieni swój nijaki charakter.
O takiej kaszy chcę dziś napisać.
Ugotowałam al'dente kaszę perłową "Kupiec" po czym przesmażyłam ją z pewnymi dodatkami.
Przeczytajcie przepis.






Perła z charakterem


  • 2 woreczki ugotowanej al'dente kaszy Kupiec
  • 1  łyżka oleju rzepakowego
  • 2 łyżeczki pasty z ostrej papryki
  • 4 łyżki upieczonej z tymiankiem i zmiksowanej dyni
  • sól, pieprz, imbir  do smaku


Zagrzej olej rzepakowy, dodaj pastę paprykową i zmiksowaną dynię.




Dodaj kaszę, wymieszaj wszystko razem i podgrzewaj powoli.












Dopraw kaszę solą, pieprzem i imbirem do smaku.
Podawaj kaszę z dowolnym mięsem i surówką.
Ja podałam kaszę z pieczenią z szynki wieprzowej oraz surówką z kalarepki.





4 komentarze:

  1. Ja Ninko uwielbiam kaszę perłową, i u mnie w domu też taka najlepiej lubią. Co prawda ZAWSZE domagają się gulaszu z serc z tą kaszą...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasza z gulaszem jest pyszna - wcale się im nie dziwię !

      Usuń