Tylu jest miłośników kaszy perłowej ilu tych, co za kaszą nie przepadają.
Faktycznie sama w sobie kasza nie jest zachwycająca, jednak dodatki moga spowodować że zmieni swój nijaki charakter.
O takiej kaszy chcę dziś napisać.
Ugotowałam al'dente kaszę perłową "Kupiec" po czym przesmażyłam ją z pewnymi dodatkami.
Przeczytajcie przepis.
Perła z charakterem
- 2 woreczki ugotowanej al'dente kaszy Kupiec
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 2 łyżeczki pasty z ostrej papryki
- 4 łyżki upieczonej z tymiankiem i zmiksowanej dyni
- sól, pieprz, imbir do smaku
Zagrzej olej rzepakowy, dodaj pastę paprykową i zmiksowaną dynię.
Dodaj kaszę, wymieszaj wszystko razem i podgrzewaj powoli.
Dopraw kaszę solą, pieprzem i imbirem do smaku.
Podawaj kaszę z dowolnym mięsem i surówką.
Ja podałam kaszę z pieczenią z szynki wieprzowej oraz surówką z kalarepki.
Ja Ninko uwielbiam kaszę perłową, i u mnie w domu też taka najlepiej lubią. Co prawda ZAWSZE domagają się gulaszu z serc z tą kaszą...
OdpowiedzUsuńKasza z gulaszem jest pyszna - wcale się im nie dziwię !
UsuńApetyczne danie!
OdpowiedzUsuńApetyczne danie!
OdpowiedzUsuń