27 maja 2015

Danie jednogarnkowe z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym.

Dziś o tym, jakim świetnym zagęstnikiem  zupy typu eintopf, czyli obiad  w jednym garnku jest ryż błyskawiczny. Zaciąga zupę w aksamitne płatki.


Danie jednogarnkowe z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym.

  • 300 g mięsa wołowego
  • kpl warzyw rosołowych
  • 200 g ugotowanej czerwonej fasoli 
  • 4 łyżki płatków błyskawicznych "Kupiec"
  • 1 łyżeczka cząbru
  • sól, pieprz czarny do smaku

Pokrój mięso na cieniutkie paseczki. Zalej 1,5 l wody. Zagotuj rosół.
Po odszumowaniu dodaj obrane warzywa. Gotuj rosół  na wolnym ogniu do chwili
 aż mięso będzie miękkie. Wyjmij warzywa z zupy. Dodaj błyskawiczne płatki ryżowe.
Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj cząber. Gotuj zupę kilka minut po czym dodaj fasolę. Trzymaj zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Podawaj zupę na gorąco.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz