Dziś o tym, jakim świetnym zagęstnikiem zupy typu eintopf, czyli obiad w jednym garnku jest ryż błyskawiczny. Zaciąga zupę w aksamitne płatki.
Danie jednogarnkowe z mięsem, fasolą i ryżem błyskawicznym.
- 300 g mięsa wołowego
- kpl warzyw rosołowych
- 200 g ugotowanej czerwonej fasoli
- 4 łyżki płatków błyskawicznych "Kupiec"
- 1 łyżeczka cząbru
- sól, pieprz czarny do smaku
Pokrój mięso na cieniutkie paseczki. Zalej 1,5 l wody. Zagotuj rosół.
Po odszumowaniu dodaj obrane warzywa. Gotuj rosół na wolnym ogniu do chwili
aż mięso będzie miękkie. Wyjmij warzywa z zupy. Dodaj błyskawiczne płatki ryżowe.
Dopraw do smaku solą i pieprzem, dodaj cząber. Gotuj zupę kilka minut po czym dodaj fasolę. Trzymaj zupę na małym ogniu jeszcze kilka minut. Podawaj zupę na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz