3 marca 2015

Kaczy smalec czyli nadwyżki tłuszczu z udkiem

Jedno udko plus smalec kaczy z 5 nóżek równa sie miseczka pysznego smarowidełka.

















Kaczy smalec czyli nadwyżki tłuszczu z udkiem


  • 1 upieczona noga kaczki
  • tłuszcz z 5 nóżek kaczych
  • 1 czerwona papryka
  • szczypta chilli
  • sól i pieprz do smaku


Obierz paprykę i pokrój ją drobno. Obierz mięso z kości i posiekaj mięso drobno.
Zalej tłuszczem kaczym, dodaj paprykę, szczyptę chilli  i duś na bardzo małym ogniu do chwili, aż mięso i papryka  będą  bardzo miękkie. Dopraw  do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym.
Odstaw do zastygnięcia.




2 komentarze:

  1. Jak Ci wiadomo (chociażby po awatarze, hie hie...) smalczyki to ja bardzo lubię :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. oj ja też lubię smalczyk Marzenko, tylko bardzo mi wchodzi w bioderka :(

      Usuń