4 maja 2014

Domowe lody jogurtowo-porzeczkowe

Jeśli macie paczkę mrożonych owoców i kubek jogurtu możecie przy pomocy malaksera zrobić domowe pyszne i zdrowe lody.
Przed nami lato, mam nadzieję że będzie upalne, wiec warto takie lody przygotować do popołudniowej kawki.




Domowe lody jogurtowo-porzeczkowe


    Przepis na chwilę kawowej przyjemności
  • 400 ml jogurtu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 400 ml mrożonej porzeczki
  • bita śmietana do dekoracji
  • listki mięty do dekoracji
Do malaksera z ostrzem do siekania wsyp porzeczki pozostawiając kilkanaście owoców do dekoracji. Dodaj cukier puder i jogurt.
Włącz malakser. Gdy po kilkudziesięciu sekundach powstanie jednolita zmrożona masa nakładaj lody do miseczek, dekoruj je bita śmietaną, zmrożonymi owocami i listkami mięty.
To bardzo zdrowy deser i błyskawiczny w wykonaniu. 



Przepis bierze udział w konkursie „Przepis na chwilę kawowej przyjemności”.

4 komentarze:

  1. porzeczkowych nie jadłam, świetny pomysł:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, domowe lody... Najlepsze :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mam zamrożone maliny oraz hurmę lodożerców w domu - chyba im zapodam taką mrożoną pyszność :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Malinowe będą przepyszne! Napisz czy lodożercy byli ukontentowani :)

      Usuń