25 lipca 2013

Kasza z cieciorką smażona na rzepakowym


Kasza z cieciorką smażona    na rzepakowym


  • 2 szklanki ugotowanej kaszy mazurskiej
  • 1 szklanka ugotowanej cieciorki
  • 1 cebula biała
  • 1 cebula czerwona
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
  • sól, pieprz czarny i ziołowy do smaku
  • koper do dekoracji

Obierz cebule. Pokrój czerwoną w piórka, białą w kostkę. Umyj pomidory, pokrój je w ósemki,
W rondlu rozgrzej olej, dodaj biała cebulę posiekaną drobno. Zeszklij cebulę po czym dodaj kaszę i cieciorkę. Dopraw przyprawami do smaku i trzymaj na małym ogniu 10 minut mieszając .
Na końcu do gorącej kaszy dodaj ser - wymieszaj.
Za pomocą ringów lub foremki uformuj babeczki. Na każdej rozłóż cząstki pomidorów, piórka cebuli i pióropusze koperku.

Oprósz solą i czarnym, świeżo mielonym pieprzem. podawaj od razu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz