25 lipca 2013

Ser smażony z kminkiem na rzepakowym

Wszyscy domownicy bardzo lubią wiejski ser smażony. Zawsze smażyłam go na maśle. Tym razem użyłam oleju rzepakowego. Był równie smaczny i aromatyczny.
Taki ser oraz kawałek dojrzałego awokado to moje ulubione dodatki do świeżego pieczywa, gdyż nie używam masła.


Ser smażony z kminkiem  na rzepakowym

500 g sera twarogowego wiejskiego
3 łyżki oleju rzepakowego
1/2 łyżeczki kminku
szczypta kurkumy
sól do smaku

Ser pokrusz za pomocą widelca i odstaw na kilka dni.
 Codziennie przemieszaj, by ser zgliwiał równomiernie.
 Gdy zrobi się żółty przełóż go do rondelka na rozgrzany olej rzepakowy z dodatkiem szczypty kurkumy.
 Dodaj kminek i mieszając powoli smaż ser do chwili aż się całkowicie rozpuści.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz