25 września 2011

Ciasteczka francuskie z owocami.

Zawsze w zamrażalce mam  płat ciasta francuskiego.


To wspaniały wynalazek na szybką przekąskę lub małe, słodkie conieco!




W ubiegłym tygodniu tak właśnie się zdarzyło i przygotowałam niezwykle proste i smaczne




Ciasteczka francuskie z owocami




  • 1 płat ciasta francuskiego
  • owoce : śliwki, brzoskwinie
  • cukier brązowy
  • 50g czekolady deserowej
  • cynamon
  • mąka do podsypania
  • listki melisy lub mięty do dekoracji


Ciasto po rozmrożeniu lekko podsyp maką i delikatnie rozwałkuj  jeśli jest za grube.
Wytnij kwadraty i ułóż je do wysmarowanych foremek muffinowych tak, by rożki wystawły.



Włóż do środka kawałki owoców, posyp je cynamonem i brązowym cukrem.

Wstaw do nagrzanego do piekarnika ( 190 st.C) i upiecz na złoty kolor.

Do gorących ciasteczek (do środka) wsyp pokruszoną czekoladę.













Podawaj udekorowane listkami melisy lub mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz