2 stycznia 2011

SYLWESTER i fondue czekoladowe

Sylwestra spędzalismuy na tzw. "Domówce" przy fondue.
Bardzo szybki i prosty sposób na coś pysznego , szczególnie dla miłośników czekolady.

Fondue czekoladowe.
250 g czekolady do po połowie gorzkiej i mlecznej
ok. 200 ml śmietanki 30% (słodkiej)
różne owoce (mogą być też biszkopciki)
Sposób wykonania:
W garnuszku w kapieli wodnej rozpuść czekoladę dolewając śmietankę
do uzyskania lejącej konsystencji.
Nie podaję dokładnej ilości śmietanki, gdyż z doświadczenia wiem, że
zależy to od rodzaju użytej czekolady.
Możesz dodać łyżkę rumu, wiśniówki  lub brandy, jeśli uczestnicy biesiady czekoladowej są dorośli.
Czekoladę przelej do naczynia do fondue nad płomyczek.
Owoce ułóż w pobliżu wraz z szpatułkami.
Każdy z biesiadników nakłuwa owoc lub ciasteczko, zanurza w czekoladzie po czym zjada.

No i tak pojadając owoce w czekoladzie, popijając winko znaleźliśmy się   w 2011 roku.
Wszystkim , którzy tu zaglądają życzę
WSZELKIEJ POMYŚLNOŚCI
   DUŻO,   DUŻO     ZDRÓWKA
        WIELU ZREALIZOWANYCH PROJEKTÓW
              NO I....MIŁOŚCI, MIŁOŚCI  I JESZCZE RAZ MIŁOŚCI W  2011  ROKU!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz