11 marca 2013

Pomidorówka z makaronowym supełkiem.

Kilka dni temu gotowałam spaghetti do sosu z mięsem i cukinią. Ugotowałam go tyle, że została spora wiązka. związałam go w supełki i dodałam go do szybkiej, pikantnej  pomidorówki.

Pomidorówka z makaronowym supełkiem.


  • około 100 g makaronu spaghetti  z dnia poprzedniego.
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 4 łyżki startego parmezanu
  • 1/2 łyżeczki Tabasco
  • sos sojowy do smaku

Kulinarne inspiracje i nagrody





Zagotuj bulion warzywny, dodaj do niego przecier pomidorowy, bazylię, tabasco.






Po kilku minutach dopraw zupę sosem sojowym.














 Z makaronu zwiąż supełki - ułóż je na talerzach.
Zalej je bardzo gorąca zupą pomidorową.









 Przed podaniem posyp każdą zupę łyżką startego parmezanu.


1 komentarz: