17 stycznia 2016

Makaron naleśnikowy z ziarnami.

Dziś o drugim życiu naleśnika, czyli o tym, gdy usmażysz ich zbyt dużo i zostaną Ci z obiadu dwa (na przykład). Za mało na obiad dla rodziny lecz w sam raz jako dodatek do zupy.
Sprawdziłam! Moja zupa dyniowa smakowała z takim makaronem wyśmienicie.



Makaron naleśnikowy z ziarnami



Stop marnowaniu żywności
  • 2 naleśniki
  • 2 łyżki dowolnych ziaren
  • 1 łyżka masła wiejskiego (lub sklarowanego - wersja zdrowsza)






Naleśniki zwiń w rulonik po czym ścinaj raz z jednej, raz z drugiej strony rulonu.








Tak pokrojony makaron przesmaż na patelni razem z ziarnami tak, by był chrupiący.










Podawaj jako dodatek do zupy kremowej na przykład z dyni.



Makaron naleśnikowy możesz podać również  jako dodatek do rosołu.
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz