29 grudnia 2012

Diabelskie kopytka

Sylwester i karnawał coraz bliżej. Przeglądam  moje przepisy, których nie zdążyłam zapisać wcześniej, a które mogłyby się przydać jako coś niecoś do przegryzienia.
To stary przepis na bardzo pikantną przekąskę z kiełbasy.


Diabelskie kopytka


  • 4 kiełbaski śląskie
  • 1 łyżka masła sklarowanego
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryczki  chilli







Kiełbaski pokrój na kilkucentymetrowe kawałki, które ponacinaj z jednej strony (jak na zdjęciu)




Pokrój obraną cebulę w piórka. Rozgrzej masło na patelni  - smaż  kiełbaski razem z cebulą do chwili, aż lekko się przyrumienią. Osyp  kiełbaski papryką słodką i chilli, wymieszaj i po chwili zdejmij je z ognia, by nie przypalić papryki.







Podawaj kiełbaski na gorąco z dodatkiem pieczywa.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz