31 marca 2018

Wiosenna przekąska wegańska

Wiosenne warzywka dostępne są narazie w postaci mrożonej,
Można z nich wyczarować smaczne i zdrowe danie. 


Wiosenna przekąska wegańska

  • 1 opakowanie "Bukiet jarzyn wiosenny Hortex"
  • 150 g ugotowanej kaszy jęczniennej
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 kostak tofu naaturalnego
  • sos sojowy
  • sól i pieprz czarny, chili w proszku do smaku
  • tymianek
  • 3 łyżki sosu chili
  • pół szklanki mleka kokosowego
  • rukiew  wodna lub inna sałata do dekoracji

Ugotuj wrzywa  wiosenne Hortex na parze.


Na patelni na oleju rzepakowym zeszklij drobno posiekaną cebulkę. Tofu pokrój w plastry, skrop sosem sojowym i przesmaż na cebuli. Oprósz pieprzem i tymiankiem.Tofu odłóż w ciepłe miejsce.
Na cebulę wsyp kaszę, przesmaż ją doprawiając solą, pieprzem i chili wg upodobania. 
Wymieszaj sos chili z mlekiem kokosowym, zagrzej w małym garnuszku. Dopraw do smaku.


Ułóż na talerzu warstwe kaszy, kawałki tofu i warzywa. Polej pikantnym sosem. Udekoruj sałatą.








Kolorowy i wiosenny stół z Hortex

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz