28 grudnia 2010

Piwo imbirowe dobrze smakuje po świętach...

Niestety nie zdążyłam opisać wszystkich przygotowywanych potraw.
Pewnie na spokojnie opiszę wszystko i wrzucę na moją stronkę.
Będzie jak znalazł na przyszły rok.
A może jeszcze przyda się coś z przepisów w karnawale?
W kuchni polskiej jest  okres tzw zapustów czyli czas hucznych zabaw i biesiad , który trwa od Nowego Roku do tzw Ostatków.
W tym czasie trzeba choć raz upiec faworki, pączki, ciasteczka kokosowe i tort.
W mroźne dni dobrze jest wypić grzane wino lub
Piwo imbirowe



  • 1/2 litra piwa
  • 1 łyżka miodu
  • kłącze imbiru wielkości około 1 cm

Sposób wykonania:
Obrany i posiekany imbir zalej piwem i powolutku podgrzewaj.
Gdy piwo jest już gorące dodaj miód - wymieszaj i pij odrazu  .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz