28 września 2010

Masełko czekoladowe.

Jeśli lubisz chleb na słodko możesz prosto zrobić swoje
 masełko czekoladowe do smarowania....
bardzo proste do zrobienia, a jakie smaczne.
Kilka składników, parę minut i gotowe!
W zimną porę możesz dodać przyprawy rozgrzewające jakie lubisz
(cynamon, gożdziki lub imbir)

Masełko czekoladowe.


Składniki:

  • 100g deserowej czekolady
  • 1 łyżka serka mascarpone
  • 1 łyżka mleka
  • cynamon lub, goździki lub imbir (wybier co lubisz)


Sposób wykonania:
Czekoladę stop w kąpieli wodnej, dodaj mleko, serek mascarpone i ulubioną przyprawę.
Wymieszaj do połączenia składników.
Smaruj chlebek po ostudzeniu.
Masełko czekoladowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz