25 listopada 2014

Carpaccio gruszkowo-buraczane z Newellą klasyczną

Kolejna dietetyczne i bardzo smaczne danie które przygotowałam z Newellą klasyczną to przekładanka gruszkowo- buraczana obficie posypana Newellą czyli coś w rodzaju carpaccio.
Pięknie  prezentowało się na stole, więc może być przebojem  niejednego przyjęcia.


Carpaccio gruszkowo-buraczane z Newellą klasyczną





  • 2 spore buraki
  • 2 gruszki
  • 1 Newella klasyczna
  • 100 ml przecieru z malin
  • 4 łyżki oleju słonecznikowego
  • 1 łyżka - miodu płynnego
  • szczypta chilli
  • sól do smaku
  • rukola do posypania
  • prażone ziarna do posypania (siemie lniane, słonecznik itp.)


Buraki pieczemy w piekarniku lub gotujemy  w łupinach.
Studzimy i obieramy.
Gruszki kroimy w cieniutkie plasterki. Środkowy plaster pozostawiamy do dekoracji.
 Na oddzielnym talerzu układamy buraki
 pokrojone na cienkie  plastry. Newellę kroimy w drobną kosteczkę
Do słoiczka wlewamy mus malinowy, olej, miód. Wstrząsamy słoikiem by sos się połączył.
Doprawiamy sos solą i chilli do smaku.
Na talerzach układamy naprzemiennie plastry gruszek i buraków.
Polewamy sosem , posypujemy pokrojoną newellą, uprażonymi ziarnami oraz listkami rukolli.









Talerze dekorujemy odłożonymi plastarmi gruszek.
Cudowne połączenie smaków! Spróbujcie sami!


Gotuj z Newellą

3 komentarze:

  1. dobra ta newella? gdzie i za ile mozna kupic? warto?

    OdpowiedzUsuń
  2. Newella smakuje jak białko, bo nim jest. To coś dla ludzi , którzy są na diecie.
    Dopiero z aromatycznymi dodatkami zyskuje.
    Wypróbuj a sam ocenisz czy warto....

    OdpowiedzUsuń