13 lutego 2011

Deser budyniowy - walentynkowy .

Przygotowałam prosty deser bydyniowy z marcepanowymi serduszkami.


Deser budyniowy walentynkowy.
Składniki:

  • 1 budyń czekoladowy
  • pół litra mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 100 g czekolady deserowej
  • 4 łyżki konfitury wiśniowej
  • szczypta chili
  • 4  marcepanowe kartofelki


Sposób wykonania:
Ugotuj budyń czekoladowy  na mleku z dodatkiem cukru.
Do gorącego budyniu dodaj połamaną czekoladę i mieszaj go tak długo, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
Nałóż budyń do pucharków. Gdy ostygnie nałóż po łyżce konfitury wiśniowej, posyp odrobina chili.
Każdą kulkę kartofelka z marcepanu przekrój na pół i uformuj z nich serduszka.
Ułóż je na konfiturze.
Wiśnie dobrze komponują się z odrobiną chili i  mocno czekoladowym budyniem .

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz