20 listopada 2013

Jeszcze raz żurawina w roli głównej...

Nie sądźcie, że w mojej kuchni nic się nie działo z powodu bitwy na głosy.
Wręcz przeciwnie. Tworzyłam dania z żurawiną przełamując czasem przyzwyczajenia.
Kluski z korzennym sosem smakowały wspaniale   jak i kluski nadziewane gęsiną i żurawiną.
Podwójny piegus zniknął z blachy zanim zdążyłam zrobić fotki kawałka ciasta na talerzyku.
Rogaliki i panna cotta w lekkiej jogurtowej wersji  z żurawiną również smakowały świetnie.
Jednym słowem żurawina jest świetnym produktem w kuchni, poprawia smak wielu dań!
Przepisy znajdziecie tutaj:





http://gotujmy.pl/kluski-nadziewane-gesina-i-zurawina,przepisy-ges-przepis,204148.html








http://gotujmy.pl/kluski-slaskie-w-korzennym-sosie-zurawinowym,przepisy-owoce-przepis,203968.html







http://gotujmy.pl/podwojny-piegus-z-zurawina,przepisy-makowce-przepis,204142.html







http://gotujmy.pl/panna-cotta-jogurtowa-z-zurawina,przepisy-podwieczorki-przepis,203964.html







http://gotujmy.pl/rogaliki-razowe-z-migdalami-i-zurawina,przepisy-owoce-przepis,204129.html






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz