Robię go z masełka zmiksowanego z olejem słonecznikowym.
Masełko kawiorowe.
- 200g masła wiejskiego
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 1 mały słoiczek czarnego kawioru
- pieprz cytrynowy do smaku
- 1 łyżka soku z limonki lub cytryny
Zmiksuj miękkie wiejskie masło (lub samodzielnie zrobione) z olejem i sokiem z limonki.
Do miękkiego masła dodaj kawior i delikatnie wymieszaj. Na końcu dodaj odrobinę pieprzu cytrynowego do smaku.
Znowu wymieszaj i sprawdź czy jest odpowiednio pikantne.
Tak przygotowane masełko przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce.
Świetnie smakuje ze świeżym pełnoziarnistym chlebem lub świeżą bagietką.
Możesz również smarować nim racuchy lub placki z gotowanych ziemniaków.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz