Śledzik brydżysty
- 4 płaty śledzia w oleju
- 4 łyżki sosu węgierskiego
- 1 cebula
- 1 jabłko
- chili do smaku
- 1 łyżka musztardy francuskiej
- pieprz cytrynowy do smaku
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1/2 cebuli czerwonej
- listki pietruszki do dekoracji
Płaty śledzia odsącz z oleju.
Z każdego wytnij 4 kolory brydżowe, resztę pokrój drobniutko - wsyp do miseczki.
Dodaj starte jabłko, posiekaną cebulę (obrane uprzednio) oraz musztardę, koncentrat pomidorowy, sos węgierski.
Mieszaj, dopraw chili i pieprzem cytrynowym.
Nałóż sałatkę do kubeczków, dekoruj kolorami brydżowymi wyciętymi z śledzia, piórkami czerwonej cebuli i listkami pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz