1 stycznia 2012

Śledzik brydżysty

Taką sałateczkę możesz przygotować jako zakąskę dla brydżysty - na pewno ucieszy go ta aranż acja i pikantny, pomidorowo-paprykowy smak.


Śledzik brydżysty




  • 4 płaty śledzia w oleju
  • 4 łyżki sosu węgierskiego
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • chili do smaku
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1/2 cebuli czerwonej
  • listki pietruszki do dekoracji



Płaty śledzia odsącz z oleju.
Z każdego wytnij 4 kolory brydżowe, resztę pokrój drobniutko - wsyp do miseczki.













 Dodaj  starte jabłko, posiekaną cebulę (obrane uprzednio) oraz musztardę, koncentrat pomidorowy, sos węgierski.











Mieszaj, dopraw  chili i pieprzem cytrynowym.
 Nałóż sałatkę do kubeczków, dekoruj kolorami brydżowymi wyciętymi z śledzia, piórkami czerwonej cebuli i listkami pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz