I tak właśnie z potrzeby odmiany upiekłam bułeczki pszenne.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKGEChcef-uVCy1A-X6x1gWlIYApAaXOHG8wJ6rdv5_LIyawvnrH80AUIfpvzxhAAvMDZu561kMhNDwBo924Gh4CZCoh5H6o4WiJyDajt1RMZtsJWwtEJq61V6lCw1VbaCR7nQgz4gwQcy/s1600/BulPszOrz6.jpg)
Bułki pszenne z orzechami i owocami Goji
- 800 g mąki
- 2 łyżki oleju
- 400 ml wody
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka cukru
- 35 g drożdży
- pół szklanki posiekanych grubo orzechów
- pół szklanki suszonych owoców Goji
- mąka razowa 2000 do posypania bułek
Z cukru, drożdży, pół szklanki letniej wody i 2 łyżek mąki przygotuj zaczyn.
Gdy zaczyn się wzburzy wlej go do misy, dodaj sól, mąkę i olej po czym wyrób gładkie ciasto.
Pod koniec wyrabiania dodaj orzechy włoskie i owoce Goji.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhclESLwTaU4OWG6rk5-smVV8lhsvzhiQq9IqXrzbiOJ1CTlQyAJ17Gn4IHanggQdQ2K49XOBQxjo4phm7gtpIvSVyGMQP6PDUaNTZwksQak41AyHxKiysTaEEhG2H7dPV4nSRxm4DdevKN/s1600/BulPszOrz2.jpg)
Gdy ciasto podwoi objętość podziel ja na 12 części i uformuj bułeczki.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcQjrk4RKLAoujmJQ_R4Kqc-tzCM0A3qrB2-blm0QwdznDhRrK8WxyUTS4135TQyf6c3OOTJ_fLLP5DAXEPIB9VimnMr4v0Zf_xTOAEyVxP0ze1zuP4avA-0XV7nnYS6RQs40u_jNSfcs6/s1600/BulPszOrz3.jpg)
Obtocz je w mące razowej, ułóż na blaszce wyłożonej papierem.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjFIWl2sE3DvEkn6haiP2_H9_boWdc5tlVYeD_DcZ7Lre7eaMgrpTWHUIHuQEhyphenhyphengG1qI_xwunEFxQhOQhQX-NTK4RrcAVrZnM53f-NlxxJGg1kUtpWvq9bjf2jlBwHUIlgkD4pslcC0XF2h/s1600/BulPszOrz4.jpg)
Odstaw do ponownego wyrośniecia.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C.
Upiecz bułki na rumiany kolor.